MALZEMELER
1 sap pırasa
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak, ezilmiş
1 havuç, soyulmuş, dikine ikiye kesilmiş ve dilimlenmiş
8-10 bardak et suyu
2 çay kaşığı kuru kekik veya 2 çorba kaşığı taze kekik
3/4 bardak Amerikan pirinç
1 ½ bardak dilimlenmiş mantar


HAZIRLANIŞI
Pırasaların köklerini kesin ve atın. Pırasaları uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince doğrayın. Pırasa dilimlerini su değiştirerek kumlarından iyice ayıklayın. Zeytinyağını derin tabanlı bir tencere içinde kısık ateşte ısıtın. Pırasaları ve sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 20 dakika kadar pırasaların rengi soluncaya kadar pişirin. Diğer malzemeleri de ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Isıyı en düşük dereceye getirin ve ağzı hafif açık olarak 3-4 saat pişirin. 2 saatten sonra düzenli olarak kontrol edin ve gerekliyse su ekleyin. Çok fazla eklemeyin yoksa çorba yavaş, uzun pişirmeyle elde ettiği kadifemsi dokusunu kaybedecektir.