Reflünün Doğal Tedavisi - Reflü Bitkisel Tedavi
Reflü, mide asitinin mide kapakçığını geçerek yemek borusuna kaçmasıdır. Mide girişinde bulunan bir çift kas olan kapakçıkların zayıflaması ya da yemek borusu fıtığı sonucu oluşmaktadır. Mide ve yemek borusunda yanma, ağızdan gaz çıkarma, göğüs ağrısı , ses kısıklığı, ağız kokusu, reflünün en bilinen belirtileridir.
Reflüsü olan kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar şunlardır;
*Büyük porsiyonlardan kaçınınılmalıdır. Mümkün olduğunca az miktarlarda fakat sık yemekyenmelidir.
*Yemek esnasında çok fazla su tüketilmemelidir.
*Uyurken yastık kullanmalıdır. Yastık kullanmak baş ve boyun bölgesini yüksek tuttuğundanasitlerin yemek borusuna geçmesi için uygun ortam oluşmasını engeller
*Reflüyü tetikleyen gıdalardan kaçınmalıdır;
** Elma, patates, brokoli, lahana, fasulye, bezelye gibi sebzeler bol miktarda tüketilebilir. işlenmiş etler, nane,baharatlar,alkol, kafein, çikolata, turunçgiller, domates, sirke ve meyve suları mide asitlerini arttırdığından tüketilmemelidir.
** Papaya, hindistan cevizi, kurutulmuş greyfurt mide asitlerini dengeler, reflü için faydalıdır.
Reflü için bitkisel tedavi reçeteleri
Ender Saraç’ın reflü reçetesi: 1,5 tatlı kaşığı anason 1 tatlı kaşığı rezene tohumu 2 tatlı kaşığı sarı leblebi yutulur. Ardından 1 avuç sarı leblebi yenir. Sarı leblebi midesuyunun fazlasını emer. En az 20 dakika uyumadan dik oturulmalıdır.
Ahmet Maranki’nin reflü reçetesi: 2 adet havuç Çiğ patates Çiğ lahana 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, Sebzelerin suyu çiğ olarak sıkılır. İçine zeytinyağı eklenip karıştırılır. 20gün boyunca sabah aç karnına içilir.
Maren Franz’ın reflü reçetesi: 200 gram çörek otu 1 kilo bal Çörek otu kahve değirmeninde çekilerek tozlaştırılır. Balın içine karıştırılır. 3 gün bekletildikten sonra sabah veakşamları birer tatlı kaşığı kullanılır.
Diğer reflü reçeteleri: Kızılderililer reflüde karahindiba çayını sabah akşam birer bardak içmişlerdir. Kudret narı zeytinyağında bekletildikten sonra yenilir. Anason, nane,bal ve lavanta ile çay hazırlanarak sabah-akşam birer bardak reflü hastası tarafından tüketilir. Gün içinde kafein ya da asitliiçecekler tüketmek yerine, zencefil, rezene, hatmi kökü çayları ayrı ayrı ya da hep beraber demlenerek içilebilir.
Not: İnternetten alıntıdır.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.