Çiğ olarak rendelendikten sonra fazla suyu alınmış patates, az yağlı kıyma ve baharatların birlikteliğinde hazırlanan bir köfte harcı. Kıbrıs köftesi tarifinde saklı püf noktalarına göz attıktan sonra hazırlayıp şekil verdiğiniz köfteleri dinlendirdikten sonra derin yağda kızartıp soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Çay saatine bile yakışacak bir kuru köfte tarifi.

[IMG]*********************f/zy70xS.jpg[/IMG]

Malzemeler:
4 adet büyük boy patates
300 gram az yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
1/4 demet doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı

Pişirme önerisi:
Kuru nane miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilir, farklı baharatlar kullanabilirsiniz.
Önceden hazırlayıp buzdolabında kısa bir süre dinlendirdiğiniz köfteleri, derin ve kızgın yağda karıştırmadan kızartmaya özen gösterin.

Püf noktası:
Kızaran köfteler kendiliğinden yüzeye çıkacaktır. Fazla yağını bırakması için kısa bir süre kağıt havlu serili bir servis tabağında beklettiğiniz köfteleri ılık ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yapılışı:
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Rendelediğiniz patateslerin fazla suyunu sıkıp kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
Az yağlı kıyma, yumurta, galeta unu, doğranmış maydanoz ve baharatlar ilavesiyle özleşene kadar yoğurun.
Derin bir tencerede bol miktarda ayçiçek yağı kızdırın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağa atıp nar gibi kızartın.
Kevgir yardımıyla alıp kağıt havlu üzerinde dinlendirdiğiniz Kıbrıs köftelerini ılık ya da sıcak olarak servis edin.

mynet