
Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
650 g kuşbaşı et
15-20 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 büyük patates
2 adet kırmızı biber
2 çay bardağı Tat Bezelye Konservesi
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı et suyu
Beşamel Sosu için;
1 yemek kaşığı SEK tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı SEK Günlük Süt
Tuz, karabiber
Üzeri İçin;
200 g SEK Taze Kaşar Peyniri
Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
Etleri düdüklü tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su doldurarak tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 30 dk. etlerimizi haşlayalım.
Etler haşlandıktan sonra suyunu ayrı bir kaba süzelim.
Uygun bir tencereye sıvı yağ alalım. Arpacık soğanlarımızı 1-2 dk. kavuralım.
Daha sonra etleri, kırmızı biberi, küp küp doğranmış havuçları, küp küp doğranmış patatesi, bezelyeyi, sarımsağı, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Etin suyundan yarım su bardağı ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Yemeğimizin beşamel sosu için, tereyağını küçük bir tencerede eritelim.
Unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulan una sütü ilave ederek hızlıca çırpalım.
Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan almadan önce karabiber ve tuz ilave ederek karıştıralım.
Yumuşayan sebzeleri güveç kabına alarak üzerine beşamel sos gezdirelim.
Son olarak kaşar peyniri rendesi serpelim.
190 ⁰C’ye ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.