Forum Düzeni
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 09 Aralık 2017
Nereden: ᴛᴙ
Mesajlar: 17.940
Konular: 10832
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 279 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 70 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1
Verilen Beğeni: 0
Nereden: ᴛᴙ
İlişki Durumu: Yok
Burç: Basak
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 45
Tomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond repute

Obur Buğu Kebabı Tarifi

26 Temmuz 2019
# 1



Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
650 g kuşbaşı et
15-20 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 büyük patates
2 adet kırmızı biber
2 çay bardağı Tat Bezelye Konservesi
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı et suyu
Beşamel Sosu için;

1 yemek kaşığı SEK tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı SEK Günlük Süt
Tuz, karabiber
Üzeri İçin;

200 g SEK Taze Kaşar Peyniri
Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
Etleri düdüklü tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su doldurarak tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 30 dk. etlerimizi haşlayalım.
Etler haşlandıktan sonra suyunu ayrı bir kaba süzelim.
Uygun bir tencereye sıvı yağ alalım. Arpacık soğanlarımızı 1-2 dk. kavuralım.
Daha sonra etleri, kırmızı biberi, küp küp doğranmış havuçları, küp küp doğranmış patatesi, bezelyeyi, sarımsağı, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Etin suyundan yarım su bardağı ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Yemeğimizin beşamel sosu için, tereyağını küçük bir tencerede eritelim.
Unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulan una sütü ilave ederek hızlıca çırpalım.
Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan almadan önce karabiber ve tuz ilave ederek karıştıralım.
Yumuşayan sebzeleri güveç kabına alarak üzerine beşamel sos gezdirelim.
Son olarak kaşar peyniri rendesi serpelim.
190 ⁰C’ye ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


Güzel günler yakın.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Üyelik tarihi: 06 Temmuz 2019
Nereden: Manisa
Mesajlar: 3.111
Konular: 1030
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 62 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 40 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 260
Verilen Beğeni: 0
Nereden: Manisa
Burç: Boga
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 9
HaDeS is on a distinguished road
Standart Cevap: Buğu Kebabı Tarifi
26 Temmuz 2019
# 2
Bezelye mi bu olmadı işte.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Asrevya
Et - Tavuk - Balık
2
20 Mayıs 2020 15:21
Gamer Queen
Et - Tavuk - Balık
1
23 Ağustos 2019 22:57
Tomris
Et - Tavuk - Balık
0
12 Ocak 2018 00:13
Tomris
Et - Tavuk - Balık
0
12 Ocak 2018 00:12
Tomris
Et - Tavuk - Balık
0
12 Ocak 2018 00:08



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.