Taze veyahut önceleri dondurulmuş somon filetolarını folyoya yerleştirin. Bir limon suyunu üzerlerine boşaltın ve tuz ile karabiber serpin. Folyoyu sıkıca sarın ve somonu fırınınızda, pişirme kâğıdı üstünde pişirin. Her 2,5 cm kalınlık için on dakika pişirin. Limon dilimleriyle süsleyin.

Taze somonu bir borcama yerleştirin ve bir paket İtalyan salata sosu ile kaplayın. 170 - 230 gram doğranmış mantar ve 2 yemek kaşığı limonun suyu ekleyip borcamı folyoyla kapatın. 175 derecede yirmi dakika pişirin. Fırından çıkarın ve parmesan peyniriyle süsleyin.

Bir somon filetosunu 205 derecede 15 ile 20 dk arası pişirin ve bu ev yapımı salsa mangolu sosu ile kaplayın: Bir adet dilimlenmiş mango, 1 adet doğranmış soğan, ¼ bardak doğranmış kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı misket limonu suyu, bir diş ezilmiş sarmısak ve ½ çay kaşığı zeytinyağı. Yasemin pirinçten bir garnitür ile servis edin.

İki somon bifteğini alın ve bir borcama yerleştirin. Bifteklerin üstlerini 1/5 çay kaşığı Worcestershire sosu, bir limonun suyu ve kajun baharatı ile ovun. Üstünü folyoyla kapatın ve 175 derecede yirmi dakika pişirin. Yanında kırmızı fasulye ve pirinçle servis edin.

Orta boy bir kâsede; hafif zeytinyağı, bir limonun suyu, tuz, karabiber, fesleğen ve maydonoz ile marine hazırlayın. Somon filetolarını minimum 1 saat buzdolabı içinde, karışımın içerisinde marine edin. Fırını önceleri 190 dereceye ısıtın, somon filetolarını folyoya sarın ve pişirme kâğıdının üstünde fırına verin. Takriben 35 - 40 dakika, somon çatalınızda dağılana kadar pişirin.