3 bardak rondodan geçirilmiş karnabahar
6 yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış olarak)
1+ 1/4 bardak un veya badem unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı erimiş tereyağ
5 diş sarımsak (ezilmiş)

Sarımsaklı Karnabahar Ekmeği Nasıl Yapılır?
Rondodan geçirdiğiniz karnabaharı 3-4 dakika tavada ısıtın.
Bir kapta yumurta beyazlarını köpük kıvamını alıncaya kadar çırpın.
Başka bir kapta un, kabartma tozu, yumurta sarıları, tuz, yağ ve sarımsağı karıştırın.
İçine azar azar yumurta beyazını ekleyin söndürmeden alttan üste karıştırın.
En son soğuyan karnabaharları da ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika pişirin.
Alıntı