Rumeli Böreği Malzemeleri
3 adet yufka
1 tavukgöğsü • ¼ limon suyu
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
tuz
Rumeli böreğinin sosu için;
İki Buçuk su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sirke
ÜZERİNE;
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber

Rumeli Böreği Hazırlanışı
-Tavukgöğsünü suyun içine ¼ limon suyu sıktığımız suda haşlayalım.
-Pişince etleri kemiklerinden ayırarak didikleyelim ve doğrayalım.
-Tuz ve karabiber serpiştirip bekletelim.
-Yufkaları üst üste serelim enine ve boyuna keserek dörde bölelim elde ettiğimiz 4 eşit üçgen üzerine sıvıyağı fırça ile sürdürelim.
-Üçgenin geniş kenarına tavuk etinden bir miktar koyarak, rulo yapalım.
-İçe doğru gül böreği şeklinde saralım.
-Rumeli böreğinin açılması için ucunu böreğin altına sıkıştıralım orta ısılı fırında börekleri altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
-Fırından alır almaz üzerine soğuk tavuk suyunu gezdirelim.
-Rumeli böreğini tekrar fırına sürüp 5 dk daha tutalım. Böreğin suyunu emmesini sağlayalım. Sos için;
-Bir tencereye sıvı yağ, yoğurt, un, yumurta sarıları ve dövülmüş sarımsakları koyalım karıştıralım.
-Topaksız muhallebi kıvamına gelene kadar ağır ateşte sürekli karıştıralım.
-Koyulaşınca ateşten alalım, iki çorba kaşığı sirke ilave edelim.
-Karıştıralım, böreği servis tabağına alalım.
-Üzerine bu sosu gezdirelim.
-Tere yağını küçük bir tavada eritip ve kırmızıbiber ekleyip böreklerin üzerine gezdirelim rumeli böreği hazır afiyet olsun…

Alıntı