Özel günlerin vazgeçilmezi, bir çok ev hanımının gururla sunduğu yemeklerden birisi de su böreğidir. Genel olarak evlerde yalancı su böreği yapılmaktadır. Çünkü su böreğinin yapımı yalancı su böreklerine göre hayli zahmetlidir. Peki, gerçek su böreği nasıl yapılmaktadır?

Malzemeler
300 gr tel peynir ( tercihinize göre çökelek veya peyaz peynir )

1 demet maydonoz

Çeyrek çay bardığı su

Alabildiği kadar un

5 yumurta( yumurtalar küçük ise 6 yumurta da koyabilirsiniz )

400 gr tereyağı

Tuz

​Yapılışı
Yumurtaları, tuzu ve 2 su bardağı unu bir kaba alın ve parmak uçlarıyla yoğurmaya başlayın. Hamurunuzu katı kıvama gelene değin yoğurmaya devam edin. Daha sonrasında hamurunuzu 12 parçaya bıçak ile bölün. Hamur bezelerini un kullanarak tek tek açın. Ama birini açarken diğerinin kurumaması için onu katlayıp bir kuru örtüye sarın. Daha sonrasında maydanozu ince ince kıyın ve peynirinizi parçalara ayırın. Tereyağını da bu arada eritmeye başlayın ve genişçe bir tepsiyi tereyağıyla yağlayın. Genişçe bir tencereye bolca su ve 1 tatlı kaşığı tuz katıp kaynamaya alın. Başka bir tencereye de soguk su koyun. Bekleyen yufkalarınızı tek tek kaynayan suya atın ve 30 saniye kadar pişirin. Pişmiş olan yufkaları kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suyun içine atın. Soğuk suyun içerisindeki yufkayı çıkarırken kuru bir havluyla suyunu kurulayın. Daha sonrasında bu yufka parçasını tepsiye yayın. Her katın arasını bir yemek kaşığı tereyağ ile yağlayın. Yufkaların yarısını bu biçimde döşedikten sonra doğranmış maydanozu ve peyniri yufkaların üzerine yayın ve kalan yufkaları da aralarını yağlayarak bu biçimde tepsiye yayın. En üst kısma da tereyağı gezdirerek tepsiyi hazırlayın. Fırınınızı 220 derecede ısıtın,40 dakika kadar altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.