Yapımı için malzemeler
Hamuru için:

2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:

1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:

200 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
250 gram ceviz içi


Cevizli kulak tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, 2 çay kaşığı tuzu derin bir kasede karıştırın.

Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edin.

Hamuru iki bezeye ayırın.

Bezeleri 50-60 santimetre çapında açın ve 2x2 santimetre boyutlarında karelere bölün.

Kareleri içlerini doldurmadan iki ucundan tutup bastırarak kulak şeklinde kapatın.

2 litre kadar suyu tencerede kaynatın.

İçine 1 çay kaşığı tuz ekleyip ve sıvı yağ ekleyip hamurları bu suda 5 dakika kadar haşlayın.

Hamurları kevgirle sudan alıp tabaklara aktarın.

Tereyağını bir tavada kızdırıp içinde salçayı kavurun.

Hamurların üzerine salçalı yağ ve dövülmüş ceviz serpiştirin. Afiyet olsun…