Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By İlkiz

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 6 gün önce   #1
 
İlkiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 31 Aralık 2018
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 22,111
Konular: 3184
Rep Gücü: 126
Puanları: 10141
Rep Grafiği: İlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond repute
Alınan Beğeni: 9146
Verilen Beğeni: 6082
Burç: Boga
Takım: Besiktas
Standart Pazılı Ve Cevizli Açma Börek Tarifi

Pazılı Ve Cevizli Açma Börek Tarifi



MALZEMELER
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
¾ su bardağı su
Yarım paket Pakmaya Karbonat
Pazılı karışım için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet büyük boy soğan
1 kg pazı
1 demet kıyılmış maydanoz
300 gr lor peyniri
100 gr orta yağlı beyaz peynir
Tuz, karabiber
100 gr iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Unu eleyin, tuzunu ve Pakmaya Karbonat’ı ekleyip harmanlayın. Suyu ve zeytinyağını ilave edin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Pazılı karışım için soğanı ay şeklinde doğrayın ve sıvıyağ ile birlikte kavurun. Cevizleri ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Çok ince kıyılmış, tuzla ovulduktan sonra suyu iyice süzülmüş pazıları ekleyin. 10 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Bir tutam tuzu, ufalanmış beyaz peyniri, lor peynirini, kıyılmış maydanozu ve karabiberi ilave edip tatlandırın.
Dinlendirmiş olduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın. Her yufkanın üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Yarım ay şeklinde kesip hamurun uzun kenarına ıspanaklı karışımdan yayın. Rulo şekline getirin, yağlanmış küçük boy bir fırın tepsisine yerleştirin. Yufkalar tamamlanınca üzerlerine önce zeytinyağı sonra da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Zeze bunu beğendi.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
İlkiz isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 2 gün önce   #2

Üyelik tarihi: 07 Haziran 2021
Cinsiyet: Bay
Mesajlar: 8
Konular: 0
Rep Gücü: 0
Puanları: 0
Rep Grafiği: Lucian is an unknown quantity at this point
Alınan Beğeni: 1
Verilen Beğeni: 1
Burç: Koc
Takım: Besiktas
Standart Cevap: Pazılı Ve Cevizli Açma Börek Tarifi

bu böreği hem seviyorum hem nefret ediyorum öyle bir tutkusu var
Lucian isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
açma, börek, cevizli, pazılı, tarifi


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Cevizli kulak tarifi İlkiz Hamur İşleri 0 10 Mart 2021 15:37
Pazılı kuzu kapama tarifi için malzemeler Hesnâ Yemek Tarifleri 0 01 Mart 2020 10:03
Otlu Börek Tarifi Tomris Hamur İşleri 0 08 Ağustos 2019 00:01
Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Asrevya Kekler - Kurabiyeler 0 29 Aralık 2018 01:37
Pırasalı börek tarifi Tomris Hamur İşleri 0 13 Aralık 2017 17:53


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:11.

sayaç