Kirazlı Kurabiye

Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10


Malzemeler:

2 Su Bardağı Kiraz Şekerlemesi
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un
250 gr.Margarin
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çorba Kaşığı Kabartma Tozu
Üzerine: Pudra Şekeri

Yapilis Tarifi :

1 saat önceden kiraz şekerlemesinin üzerine 1 paket toz vanilyayı döküp,karıştırın.
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Margarini,yoğurdu,pudra şekerini,vanilyayı ve kabartma
tozunu unun ortasına koyun ve yoğurun.Hazırladığınız hamurun üzerini bir bezle örtüp,20 dk.
buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamuru 1-2 kez yoğurup,
3 eşit parçaya bölün.Düz ve kuru bir zemini hafifçe unlayın.Hamurları merdane
yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın.Bir çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin.
Yuvarlakların yarısının üzerine kiraz şekerlemelerinden 2 adet koyun
.Diğer yuvarlakları kirazların üzerine kapatın.Kenarlarının açılmaması için bastırın.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken servis tabağına alın.Üzerine pudra şekeri eleyip,servis yapın.