Renkli çikolatalı kurabiyeler
Pişirme Süresi: 12 dk
Kaç Kişilik: 8
Malzemeler
Kurabiye için

1 su bardağı tereyağı

Yarım su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Tuz

2 yemek kaşığı süt

1 çay kaşığı vanilya esansı



Üzeri için

100 g beyaz çikolata

100 g bitter çikolata

100 g sütlü çikolata

Renkli pop up şekerleme
Yapılışı
Kurabiye için tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Un, kabartma tozu, bir tutam kadar tuz, süt ve vanilya esansını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen bezeleri unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.



Çikolataları farklı kaplarda benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelere farklı renklerdeki çikolatalardan sürün ve renkli şekerlemeler ile süsleyerek soğutun. Çikolatalar donduktan sonra servis yapın.