Malzemeler
1 litre süt
Yarım su bardağından biraz daha fazla toz şeker
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket soğuk çiğ krema
1,5 çorba kaşığı haşhaş
1 paket eritilmiş bitter çikolata (80 gr)
Portakallı Pelte:
3 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1/4 su bardağı şeker
Üç Renkli Kup Nasıl Hazırlanır?
Krema, çikolata ve haşhaş hariç malzemelerin hepsini tencereye alın ve karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Çırparak soğutun.
Kremayı da ilave edip çırpın.
Muhallebiyi ikiye ayırın.
Bir yarısına haşhaş ekleyip karıştırın.
Diğer yarısına çikolatayı ekleyip karıştırın.
Servis kupalarına çikolatalı ve sade muhallebiyi eşit miktar da paylaştırın.
Soğumaları için buzdolabına kaldırın.
Pelte malzemelerini bir tencerede karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin
Soğuyan muhallebilerin üzerine paylaştırın.
Tekrar buzdolabına kaldırıp 4-5 saat soğutun.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.