Malzemeler

Süt
1 litre (muhallebi için)
Toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik (muhallebi için)
Un
4 yemek kaşığı (muhallebi için)
Nişasta
2 yemek kaşığı (muhallebi için)
Labne peyniri
180 gr (muhallebi için)
Yumurta
3 adet (kek için)
Toz şeker
1 su bardağı (kek için)
Kakao veya keçiboynuzu unu
1 yemek kaşığı (kek için)
Süt
1 su bardağı (kek için)
Sıvı yağ
1/2 su bardağı (kek için)
Limon kabuğu rendesi
1 adet (kek için)
Kabartma tozu
1 paket (kek için)
Un
2 su bardağı (kek için)
SuperFresh Vişne
1 su bardağı (vişne sos için)

Nişasta
1.5 yemek kaşığı (vişne sos için)
Toz şeker
5 yemek kaşığı (vişne sos için)
Su ya da vişne suyu
1 su bardağı (vişne sos için)

Hazırlık Aşamaları

1
Süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyup sürekli çırparak orta ateşte pişirin.
2
Karışım kıvam almaya başlayınca ocaktan alın ve ılıklaşmaya başladığında labne peynirini ilave edip muhallebi ile karıştırın.
3
Kek için, yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpın.
4
Süt, sıvı yağı, ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve çırpmaya devam edin.
5
Karışıma kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek ilave edin.
6
24 cm’lik kek kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın ve harcınızı kalıba dökün.
7
Kek karışımın tam ortasına daha önceden hazırladığınız muhallebiyi dökün.
8
150 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
9
Bir tavaya SuperFresh Vişneyi ve toz şekeri koyup ocağa alın ve altı en kısık ayarda olacak şekilde şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
10
Vişne suyu veya suyun içerisinde nişastayı eritin, pürüzsüz bir kıvam alınca ocakta bulunan şekerli vişne karışımına ilave edin.
11
Sosunuz kaynayıp kıvamını alınca ocaktan alın.
12
Kekinizin üzerine sosunuzu gezdirin, bir gece dolapta beklettikten sonra servis edin.