Bamya turşusu tarifi malzemeler:
1/2 kg uzun ( GİRİT ) bamyası
1 çay bardağı sirke
3 su bardağı içme suyu
2 yemek kaşığı (silme ) turşuluk tuz
2 limon
2 adet cam kavanoz ( Litrelik)
1 baş sarımsak
Bamya turşusu tarifi hazırlanışı:1-Bamyaları yıkadıktan sonra süzgeçte bekletiniz.2-Temiz kavanozların içerisine suyu süzülen bamyaları diklemesine yerleştiriniz3-Susirke ve tuzu geniş bir kapta tuz eriyene kadar karıştırınız4-Hazırladığınız karışımı kavanozlara boşaltınız5-Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra kavanozlara paylaştırınız.6--Limonları dilimledikten sonra kavanozlara yerleştiriniz.6-Kavanozların ağızlarını sıkı kapattıktan sonra mutfağınızın bir köşesinde 10 gün beklettikten sonra (arasıra kavanozların ağzını açmadan çalkalayınız)buzdolabında saklayınız.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.
alıntı
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.