SALATALIK REÇELİ TARİFİ

İÇİNDEKİLER:

-800 gram salatalık

-1 kilogram şeker

-2 tane karanfil

-5 su bardağı su

-1 tane limonun suyu



HAZIRLANIŞI:

Salatalıklarımızı iyice yıkadıktan sonra bir sıra soyup bir sırayı bırakarak alacalı bir görünüm verdikten sonra küp küp doğrayıp, şekerle birlikte kaynattığımız suya doğradığımız salatalıkları da ekliyoruz. Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz fakat arada yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ediyoruz. Salatalıklar istediğimiz yumuşaklığa erişince içine karanfil ve limon suyunu da ekleyerek bir 5 dakika daha kaynatıyoruz ki karanfil iştah açıcı kokusunu ve aromasını versin. Mutfak nefis karanfil kokusuyla dolduktan sonra tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Kkavanoza koyduktan sonra reçeliniz hazır, keyifle yiyin.