Hazırlama Süresi
15 dakika
Yeşil Erik Turşusu Malzemeleri
2 kilo erik
10 diş sarımsak
1 çay bardağı nohut
10 dal dereotu
1 litre içme suyu
4 çorba kaşığı deniz tuzu
1 çay bardağı sirke
Yeşil Erik Turşusu Nasıl Yapılır?
Öncelikle erikleri yıkayın ve iyice kurulayın.
Dere otlarını ve nohutları da sudan geçirip kurulayın.
Büyük bir kavanoza (isterseniz orta boy 2 kavanoz da kullanabilirsiniz) sarımsakları, nohut ve dereotunu ve eriği karışık bir şekilde ekleyin.
Sürahide, içme suyuna tuz ve 1 çay bardağı sirke ekleyin.
Karıştırıp tuzu çözdürün.
Sonra karışımı eriklerin bulunduğu kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapayın ve 15 gün kadar bekletin.