Malzemeler:

Yarım kilo domates
4 bardak toz şeker
Yarım limon
Kabuk tarçın
Karanfil
6 bardak su
Yapılışı:

Olgunlaşmamış, henüz yeni kızaran domatesleri suda yıkayın. Kabuklarını soyun ve sularını sıktıktan sonra doğrayın.
Tencere içerisine toz şekeri koyun ve üzerine 6 bardak kaynamış suyu dökün. Ocağın altını yakarak şerbeti karıştırın.
Şeker eridikten sonra şerbeti bir süre kaynamaya bırakın. Şerbet hazır olunca domatesleri kaynar şerbetin içerisine aktarın.
Domatesler pişerken bir yandan da şerbet koyulaşacak. Reçeliniz kaynadıkça yüzeyde köpükler oluşur. Bu köpükleri kaşık ile sıyırın. Reçelin taşmaması için başından ayrılmayın ve derin bir tencere tercih edin.
Reçelin içerisine bir adet kabuk tarçın ve 3-4 tane de karanfili ilave ederek aromasını zenginleştirebilirsiniz.
Reçeliniz koyu bir kıvam alınca içerisine taze limon suyunu ilave edebilirsiniz. Limon suyu yerine bir çay kaşığı limon tuzu da kullanabilirsiniz.
Bir taşım da ocakta limonla kaynayan reçelinizi sıcaklığı ile cam kavanoz içerisine aktarın. Reçeli kavanoza koymadan önce tarçın kabuğu ve karanfili içerisinden almanızı öneriyoruz.
Reçel kavanozunun ağzını kapattıktan sonra ters çevirerek 12 saat soğumaya bırakın.
Ev yapımı domates reçelinizi ışık almayan, nemsiz ve serin bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.