Makaleler | Yardım | Ajanda | Ara | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okundu Kabul Et |
![]() |
|
Ne-Nedir-Ne Değildir? En çok merak edilen konular, güncel bilgilerin harmanlandığı bölüm. |
Cevapla |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
Yarbay
![]() |
![]() Popüler bir kahveciye girdiğinizde kahve listesinde pek çok yabancı kahve isimleri görürsünüz. Cafe latte, flat white, americano, cappuccino, mocha, macchiato, espresso... liste uzayıp gidiyor. Peki bu kahveler arasındaki farklar nelerdir? Hangisi damak tadınıza daha uygun olabilir? Popüler kahvelerin hemen hemen hepsi espresso'dan yapılır. Espresso'ya eklenen su, süt, çikolata, süt köpüğü, krema, dondurma gibi farklı malzemeler ile farklı kahveler elde edilir. Espresso'yu elde etmek için espresso makinesi kullanılır. Bu makinede, çekilmiş kahve çekirdekleri bir filtreye konarak filtreden yüksek basınçlı sıcak su geçirilir. Böylece kahve özütü suya geçer ve espresso elde edilir. ![]() Espresso Espresso makinesinden 30 mL (mililitre) kahve özütü ile elde edilir ve küçük seramik fincanda servis edilir. 30 mL'lik espresso 1 shot (Telaffuzu : Şat) olarak isimlendirilir. Oran (Hacim) = 1 Espresso ![]() Americano 1 shot espresso üstüne 90 mL kaynar su ilave edilerek hazırlanır ve kupada servis edilir. Oran (Hacim) = 1 Espresso : 3 Su ![]() Cafe Latte Buhar ile 60 - 70 °C'ye ısıtılmış 250 mL sütün üstüne 1 shot espresso ilave edilir ve karışımın üstüne 1 cm civarında süt köpüğü eklenir. Cafe latte genellikle uzun cam bardakta servis edilir. Oran (Hacim) = 1 Espresso : 8 Süt ![]() Flat White Buhar ile 60 - 70 °C'ye ısıtılmış 120 mL sütün üstüne 1 shot espresso ilave edilirek hazırlanır ve kupada servis edilir. Oran (Hacim) = 1 Espresso : 4 Süt ![]() Cappuccino Buhar ile 60 - 70 °C'ye ısıtılmış 60 mL sütün üstüne 1 shot espresso ilave edilir, karışımın üstüne 2 - 3 cm kalınlığında süt köpüğü ve köpüğün üstüne (istenirse) küçük çikolata parçaları eklenerek hazırlanır, kupada servis edilir. Oran (Hacim) = 1 Espresso : 2 Süt ![]() Mocha 1 shot espresso üzerine çikolata parçacıkları ilave edilir, karışımın üstüne buhar ile 60 - 70 °C'ye ısıtılmış 60 mL süt ve 2 - 3 cm kalınlığında süt köpüğü eklenerek hazırlanır ve mocha bardağında servis edilir. Oran (Hacim) = 1 Espresso : 2 Süt ![]() Cortado 1 shot espresso üzerine 60 - 70 °C'ye ısıtılmış 30 mL süt ve 1 cm kalınlığında süt köpüğü eklenerek hazırlanır ve küçük seramik kupada servis edilir. Oran (Hacim) = 1 Espresso : 1 Süt ![]() Macchiato 1 shot espresso üzerine 1 - 2 tatlı kaşığı süt köpüğü eklenerek hazırlanır ve küçük seramik fincanda servis edilir. Oran (Hacim) = 1 Espresso
__________________
Yüreğinizi güzelleştirin. Çünkü bir ömür sizinle...
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. |
![]() |
![]() |
Cevapla |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Yağ Çeşitleri | Zeze | Biyoloji | 0 | 01 Ağustos 2020 10:30 |
Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri | Zeze | Kültür - Sanat - Tarih | 2 | 17 Nisan 2020 00:44 |
Günümüzde Kullanılan Ağırlık Ölçüleri ve Kullanım Alanları | Zeze | Fizik | 0 | 16 Nisan 2020 23:11 |
Sayıları, ölçüleri öğrenirken | Tomris | Anne ve Çocuk | 0 | 09 Kasım 2019 13:06 |
Atletizm Saha Ölçüleri Ve Büyüklükleri Ne Kadardır | Tomris | Bunları Biliyor musunuz? | 0 | 01 Eylül 2019 13:53 |