Makaleler | Yardım | Ajanda | Ara | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okundu Kabul Et |
|
Ne-Nedir-Ne Değildir? En çok merak edilen konular, güncel bilgilerin harmanlandığı bölüm. |
Cevapla |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
09 Eylül 2020 | #1 |
Yarbay
|
Farklı derecede kavrulmuş kahve çekirdeklerinden elde edilen kahveler farklı tat, aroma, asidite ve farklı kafein miktarlarına sahiptir. Kahve çekirdekleri için 4 farklı kavrulma işlemi vardır. Sonuçta elde edilen kahve çekirdekleri hafif, orta, orta - koyu ve koyu olarak isimlendirilir. Bu makalemde kavurma işlemleri sonucu elde edilen kahvelerin özelliklerinden ve farklarından bahsetmek istiyorum. Hafif Kavrulmuş Kahve Çekirdeği Hafif kavrulmuş kahve çekirdekleri 180 - 205 °C sıcaklıkta kavrulan çekirdeklerdir. Açık kahverengi olan hafif kavrulmuş kahve çekirdekleri düşük sıcaklıkta kavruldukları için yüksek miktarda kafein içerir (Kafein sıcaklık arttıkça bozunmaya başlar). Ayrıca bu çekirdeklerin asiditesi de yüksektir. Çekirdeklerin içinde bulunan yağ düşük sıcaklıktan dolayı çekirdeğin yüzeyine ulaşamaz. Bu nedenle hafif kavrulmuş çekirdeklerden yapılmış kahveler yumuşak ve tatlıdır. Orta Kavrulmuş Kahve Çekirdeği Orta kavrulmuş kahve çekirdekleri 210 - 220°C sıcaklıkta kavrulan çekirdeklerdir. Bu tür çekirdeklerde de çekirdekte bulunan yağ, çekirdek yüzeyine ulaşmaz. Bu nedenle hafif kavrulmuş çekirdekler gibi yumuşak ve tatlıdır fakat asiditesi daha düşüktür. Yüksek sıcaklıktan dolayı kafein miktarı daha azdır. Orta - Koyu Kavrulmuş Kahve Çekirdeği Orta - koyu kavrulmuş kahve çekirdekleri 225 - 235°C sıcaklıkta kavrulan çekirdeklerdir. Çekirdekte bulunan yağ bu sıcaklık aralığında çekirdek yüzeyine çıkmaya başlar. Bu nedenle bu çekirdeklerden yapılmış kahveler serttir. Kafein miktarı hafif ve orta çekirdeklere göre daha da azdır ve asidite daha düşüktür. Koyu Kavrulmuş Kahve Çekirdeği Koyu kavrulmuş kahve çekirdekleri 240 - 250°C sıcaklıkta kavrulan çekirdeklerdir. Kavrulan çekirdek renkleri siyaha yakındır. Çekirdekte bulunan yağın neredeyse hepsi çekirdek yüzeyine çıkar. Bu nedenle koyu kavrulmuş kahveler sert ve acıdır (zaman zaman yanık tadı vardır). Ayrıca kafein miktarı ve asiditesi en az olan çekirdeklerdir.
__________________
Yüreğinizi güzelleştirin. Çünkü bir ömür sizinle...
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. |
Alıntı ile Cevapla |
Cevapla |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Hücre Çekirdeğinin Bölümleri | Zeze | Biyoloji | 0 | 02 Ağustos 2020 12:22 |
Burçların sır tutma dereceleri | DeepSilence | Astroloji | 8 | 10 Haziran 2020 09:42 |
Donma Belirtileri ve Dereceleri Nelerdir? | Zeze | Sağlık Köşesi | 0 | 03 Mart 2020 01:18 |
Kayısı Çekirdeğinin Faydaları | Neoma | Bitkilerin Dünyası | 0 | 02 Eylül 2019 18:42 |
Peygamberlik Dereceleri | Asrevya | Peygamberler | 0 | 02 Ocak 2019 22:21 |