Kestaneli Pilav

Kestaneli Pilav İçin Gerekli Malzeme Listesi Şöyle:

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı önceden haşlanmış kestane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 havuç
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 yemek kaşığına yakın tuz
1 çay kaşığı kimyon


Kestaneli Pilav Hazırlanışı:

Pirinçleri yıkayın, 20 dakika kadar sıcak suda bekletin ve suyunu iyice süzmesi için süzgece alın.
İlk olarak havucu minik küp olarak kesin.
Tencereye sıvıyağı ve tereyağını koyun. Üzerine kavrulması dolmalık fıstıkları ilave edin. Daha sonra minik küp kesilmiş olan havucu ilave edin. Kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine yıkanıp suyu süzülen pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Kavrulmuş olan pirincin üzerine 1 çorba kaşığı kuş üzümünü de ilave edin.
Üzerine önceden haşlanmış ve minik küp kesilmiş olan kestaneyi ilave edin.
Pilavın üzerine 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Tavuk suyunun üzerine sıcak su ilave edip pilavı pişirin. Bharatını ve tuzunu ekledikten sonra kontrol edin …
Kestaneli pilavımız hazırdır. Afiyet olsun…