Biber dolması, kıymalı veya zeytinyağlı olmasına bakılmaksızın pişme süresine sahiptir. Bir başka deyişle; kıymalı olması veya olmaması pişme süresini etkilemez. Biberlerin büyüklük ve küçüklükleri de pişme süresi konusunda etkili değildir. Biber dolmasında pişme süresini belirleyen unsur; biberlerin içine konan iç harcının miktarı ile alakalıdır. İçi çok sıkı doldurulmuş bir dolma, en iç kısmının da pişmesini sağlamak için, en az 40 dakika pişirilmelidir. Daha az harç konmuş biberler ise, kaynamaya başladıktan 30 dakika sonra pişmiş olacaktır. Ocağının ne kadar açık olduğu çok önemlidir. Yüksek ateşte, dolmalarınızın daha çabuk pişmesini sağlamaya çalışırsınız, fakat bu durum biberlerin içindeki harcın ortasının diri kalmasına sebep olacağından, doğru bir yöntem değildir.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.