Çok sık nescafe tükettiğim dönem de, zaten B12 dibe vurmuştu. Hatta o kadar düşmüş ki, bir gece neredeyse felç geçiriyorum sandım. Günlerce iğne vuruldum. Nescafeyi bıraktım. Sütle bile tüketmiyorum, ne acı ne sütlü. Bir ara iş ortamında filtre kahve içenlerden duydum, çok zararlı olmuyor falan dediler, onu denedim ama o da benlik değil bence pek de nescafeden farkı yok gibi.
Ama Türk kahvesi iyi, seviyorum ama fazlası onunda böbrek fonksiyonlarını daha çabuk harekete geçirdiği için zararlı olabiliyor.
Zaten yazıda da bahsediyor, mineraller daha hızlı atıldığından Türk kahvesinin fazlası da zarar. Hem doktorlar bile günlük ideal olarak iki ufak fincan öneriyorlar.![]()
Şahsen ben Starbucks a bile gidip Türk kahvesi içen Bi tipim.. Çünkü şekerli, soğuk, aromalı veya kremşantili kahve kültürüne hiç ısınamadım
Kahve şekersiz, sütsüz ve sıcak içilir bana göre..
3. Nesil kahvede bile aromasız tercih ederim..
Türk kahvesi muhteşem bişey, kansızlık ve böbreklerle ilgili konuda haklısın.. Bu yüzden her Bi fincana 3 bardak su içilmesi öneriliyor

11Beğeni(ler)








Bu hangi türü olursa olsun böyle.. Yani aslında böbreklere kahve değil, kahvenin vücutta yarattığı susuzluk zarar veriyor
Uzun zamandır tüketmiyorum
Hybrid-Şeklinde