MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı haşlanmış tel şehriye

1 su bardağı haşlanmış bulgur

1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu

3 adet havuç

3 adet salatalık turşusu

Sosu için: 1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı tuzlu sebze çeşnisi

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

YAPILIŞI
Nohut, şehriye ve bulguru ayrı ayrı haşlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan malzemeleri bir kaba döküyoruz.
Maydanoz ve dere otunu ince ine kıyıp üzerine ekliyoruz. Kornişon turşuları küp küp doğruyoruz. En son havucu da üzerine rendeliyoruz.
Salata sosu için bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp salatanın üzerine döküyoruz ve hepsini harmanlıyoruz.
Afiyet olsun!