Forum Düzeni
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 31 December 2018
Mesajlar: 23.987
Konular: 4132
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 549 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 84 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 21
Verilen Beğeni: 509
Burç: Boga
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 132
İlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond repute

Standart Yoğurtlu Karnabahar Kavurması

24 September 2019
# 1


İçindekiler

300 gr karnabahar
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr yoğurt
1 dolu çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzerine,
2 dal zahter kekik

Karnabahar sevmeyenleri bile yola getirecek, iskender kebabı da anımsatan, hem nefis yoğurdu, hem cızırdayan yağı ile damağınızı şenlendirecek harika bir karnabahar yemeği bu. Hem de 5 dakikada hazır.


Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ince ince kıydığınız 300 gr karnabaharı içine atın. Takribi 5 dolu avuç oluyor.

Karnabahar yüksek ateşte kavrulurken 2 diş sarımsağı da dilimleyip tavaya ekleyin.

Yer yer kahverengileşene kadar kavurun. (Yaklaşık 4 dakika)

400 gr yoğurdu çırpıp, içerisine 2 diş sarımsağı ince kıyarak ekleyin.

1’er çay kaşığı tuz ve karabiber ile 3 çorba kaşığı sıcak su ekleyerek seyreltin.

Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Tereyağı köpürmeye başladığında içine 1 dolu çorba kaşığı biber salçası koyup karıştırın.

Biraz acı pul biber de ekleyebilirsiniz.

Salçanın çiğ kokusu geçip iştah açan kokular çıkmaya başladığında hazır demektir.

Servis tabağına önce karnabaharı yerleştirin.

Kenarlarda karnabaharın görüneceği kadar boşluk bırakarak üzerine yoğurdu gezdirin.

Son olarak nefis salçalı yağı gezdirip, 2 dal zahter kekik ekleyince iskender kebap tadında, hem hafif hem de süper hızlı sebze yemeğiniz emrinize amade.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Üyelik tarihi: 25 July 2019
Mesajlar: 2.418
Konular: 382
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 189 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 58 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 360
Verilen Beğeni: 0
Burç: Akrep
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 15
Gece is a name known to allGece is a name known to allGece is a name known to allGece is a name known to allGece is a name known to allGece is a name known to all
Standart Cevap: Yoğurtlu Karnabahar Kavurması
24 September 2019
# 2
Kızartmasını daha çok seviyorum ama yoğurtlaması da güzel oluyor tabi bunda ilaveler var bir bu şekilde denemek lazım :d
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Tomris
Zeytinyağlı Yemekler
0
03 September 2019 15:08
Tomris
Zeytinyağlı Yemekler
0
03 September 2019 14:56
Tomris
Sağlıklı Beslenme
0
26 August 2019 00:12
Tomris
Et - Tavuk - Balık
1
03 August 2019 20:50
Asrevya
Hamur İşleri
5
07 December 2018 22:27



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.