Malzemeler

1 kilogram ıspanak sapı
250 gram kıyma
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
1 su bardağı su

Hazırlanışı

Ispanakları temizleyip saplarının kalın kısmını ayırın ve sapları yumuşayıncaya kadar suda haşlayın.

Haşlanan ıspanak saplarının suyunu süzün ve ince ince doğrayın.

Yayvan bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eriterek içine kıyma ve soğan ilave edin.

Bir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ıspanak sapları ile salça da ilave ederek kavurmaya devam edin.

Suyunu ekleyip 15-20 dakika pişmesi için bekleyin.

Pişmesine yakın üzerine yumurta kırın ve tuz ilave edin.

Yumurtaları karıştırmadan kapağı kapatın.

Ocağın altını kapatarak biraz dinlendirin.

Üzerine limon sıkarak, sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapın.