Pavlova Tarifi
Pavlova Malzemeleri

4 adet yumurtanın akı (oda sıcaklığında)
1 su bardağında bir parmak az toz şeker (Fazlası çok tatlı oluyor)
1 tutam tuz
Yarım tatlı kaşığı krem tartar ve ya 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası

Kreması için:
100 ml krema
50 gr lor peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için;
Nar taneleri

Pavlova Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip çırpmaya başlayın.
Şekeri 3 eşit parçaya bölün ve yumurtanın içinde iyice eridikçe diğer parçaları ilave edin. Bunu kontrol etmek için yumurtalı karışımdan baş ve işaret parmağınızın arasına biraz alın. Parmaklarınızı birbirine sürtün, şeker taneleri geliyorsa karıştırmaya devam. Gelmiyorsa diğer şekeri ilave edebilirsiniz.
En son krem tartar ekleyip yoğun bir kıvam olana kadar çırpın. Çırpma kasesini ters çevirdiğiniz de düşmeyecek gibi.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı ufak daire bir çember kalıp içine çok dolu olmayacak şekilde koyun ve kalıbı yukarı doğru çekin. Sonra aynısını karışım bitene kadar uygulayın.
160 C’ de önceden ısıtılmış fırında, üzeri renk değiştirene kadar maksimum 10 dakika pişirin. Ve fırının kapağını açarak soğumaya bırakın.
Bu arada tüm krema malzemesini pürüzsüz kale gelene kadar çırpın.
Soğuyan bezelerin üzerine iki yemek kaşığı ekleyin. Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.