Gül Tatlısı Tarifi
Malzeme Listesi
125 Gram Tereyağı
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı İrmik
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
13 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
1 Paket Kabartma Tozu
Kırmızı Gıda Boyası
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Şeker
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Gül tatlısı için bir kaseye 2 adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine yarım çay bardağı sıvıyağı boşaltıyoruz.
Oda sıcaklığında yumuşayan 125 gram tereyağını da kaseye alıyoruz. Malzemeleri yoğuruyoruz. Tereyağı eridikten sonra üzerine birkaç damla kırmızı gıda boyası damlatıyoruz.
2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket kabartma tozunu kaseye alıyoruz. 1 çay bardağı irmiği de üzerine boşaltıyoruz. Yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. 13 yemek kaşığı tepeleme unu da ekleyerek gül tatlısının hamurunu yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru tezgaha alıyoruz. Hamurun üzerine az un serpip, merdane yardımıyla ince bir hamur açıyoruz. Açtığımız hamurdan su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak hamurlar kesiyoruz.
Yuvarlak hamurların uç kısımları birbirinin üstüne gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Uç kısımlarına elimizle bastırarak hamurların yapışmasını sağlıyoruz. Daha sonra da hamurları rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız hamuru da ortadan ikiye kesiyoruz.
Kestiğimiz yerler alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamurlar bitene kadar aynı şekilde gül tatlılarını hazırlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Gül tatlıları pişerken, şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.
Tencereye 4 su bardağı suyu boşaltıyoruz. 3 su bardağı toz şekeri de ilave ediyoruz. 1 dilim limonu da tencereye atıyoruz. Şerbeti kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada pişen gül tatlılarını fırından çıkartıyoruz. Gül tatlısının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ılık olan şerbeti gezdirerek döküyoruz. Şerbetini çeken gül tatlılarını servise hazırlıyoruz.
Malzeme Listesi
125 Gram Tereyağı
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı İrmik
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
13 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
1 Paket Kabartma Tozu
Kırmızı Gıda Boyası
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Şeker
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Gül tatlısı için bir kaseye 2 adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine yarım çay bardağı sıvıyağı boşaltıyoruz.
Oda sıcaklığında yumuşayan 125 gram tereyağını da kaseye alıyoruz. Malzemeleri yoğuruyoruz. Tereyağı eridikten sonra üzerine birkaç damla kırmızı gıda boyası damlatıyoruz.
2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket kabartma tozunu kaseye alıyoruz. 1 çay bardağı irmiği de üzerine boşaltıyoruz. Yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. 13 yemek kaşığı tepeleme unu da ekleyerek gül tatlısının hamurunu yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru tezgaha alıyoruz. Hamurun üzerine az un serpip, merdane yardımıyla ince bir hamur açıyoruz. Açtığımız hamurdan su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak hamurlar kesiyoruz.
Yuvarlak hamurların uç kısımları birbirinin üstüne gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Uç kısımlarına elimizle bastırarak hamurların yapışmasını sağlıyoruz. Daha sonra da hamurları rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız hamuru da ortadan ikiye kesiyoruz.
Kestiğimiz yerler alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamurlar bitene kadar aynı şekilde gül tatlılarını hazırlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Gül tatlıları pişerken, şerbetini hazırlamaya başlıyoruz.
Tencereye 4 su bardağı suyu boşaltıyoruz. 3 su bardağı toz şekeri de ilave ediyoruz. 1 dilim limonu da tencereye atıyoruz. Şerbeti kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada pişen gül tatlılarını fırından çıkartıyoruz. Gül tatlısının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ılık olan şerbeti gezdirerek döküyoruz. Şerbetini çeken gül tatlılarını servise hazırlıyoruz.