Malzemeler

Alt kısmı için:

Kakaolu kek veya dilediğiniz bir bisküvi

Çilek veya mevsim meyveleri

Pişmeyen haşhaşlı krema için:

200 ml sıvı krema

2 poşet krem şanti

2 tepeleme çorba kaşığı labne peyniri

Yarım su bardağı soğuk süt

1,5, veya 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Çikolatalı muhallebi:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı nişasta

Yarım su bardağı kakao

80 gram bitter çikolata

100 ml sıvı krema

Süslemek için:

Kakao, çilek, rulo kat

Hazırlanışı:

Kakaolu kekleri robottan çekin ve kupların alt kısmına paylaştırın. Doğranmış çilekleri kupların alt kısmına dizin. Haşhaşlı krema için, kremayı, krem şantiyi ve labneyi bir arada kıvam alıncaya kadar çırpın.Kremanın kıvamına göre sütü azar azar ekleyin. ( Krema koyu olursa biraz daha süt ilavesi yapabilirsiniz. En son haşhaşı ilave edip karıştırın ve kuplara paylaştırın. Çikolatalı muhallebi için tencereye unu,nişastayı,kakoyu ve toz şekeri ekleyin.Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip bir yandan çırpma teli ile karıştırın.Ocağa koyup kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kaynayan pudingi ocaktan alın. Üzerine çikolatayı ve kremayı ekleyip mikserle çırpıp kuplara paylaştırın. En son kupların üzerine kakao eleyin. Çilek ve rulo kat ile süsleyip servis yapın.