Malzemeler
15-16 dilim kakaolu kek
1 su bardağı kestane şekeri
250 gram çikolata (sütlü-bitter karışık)
1 ufak paket süt kreması (200ml,çiğ kremada deniliyor)
Süslemek için:
Fındık,fıstık,badem,yenilebilir süsleme şekerleri vs.
Hazırlanışı
Kekleri mutfak robotunda geçirin ve derin bir kaseye alın.(Un haline gelinceye kadar)
Keklerin üzerine mutfak robotundan çektiğiniz kestane püresini ilave edin.(kestane şekerinin şerbeti varsa çok az koyabilirsiniz.
Bir tavada kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. (Kaynamamasına dikkat edin)
Isıttığınız kremanın içine ufak parçalara bölünmüş çikolataları koyun.
Çikolata akıcı ve pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın.
Hazırladığınız çikolatadan ufak bir kase ayırın.(Topların üzerlerini süslemek için)
Kalan kısmını un haline getirilen keklerin içine yavaş yavaş ilave edin. ( Birden hepsini dökerseniz kıvamını ayarlamakta zorluk çekersiniz. Cıvık ve ya çok koyu olmaması için azar azar ilave edin ve bir yandan yoğurun.
Yoğurduktan sonra yarım saat buzdolabında dinlendirin. ( Kıvamını iyi ayrlarsanız hemen top top yapabilirsiniz. Ben hemen toplar yaptım buzdolabında bekletmeden.)
Hazırladığınız hamurdan istediğiniz büyülükte parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
Yuvarlanan topların üst kısımlarını ayırdığınız çikolataya batırın.
En son fındık,fıstık,ceviz,hindistan cevizi vs. süsleyerek servis yapın.
Tahmini robotton çekilmiş haliyle 5-6 su bardağı kek ile topları hazırladım. 25-26 adet çıktı ama ne kadar çıkmasını isterseniz malzemelerin miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Pişirme Süresi: 10-15 dakika

Servis: 8-10 kişilik