Malzemeler
2 paket yulaflı bisküvi (Burçak bisküvi kullandım)
80 gram tereyağı
Kreması için:
500 gr labne peyniri
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çay kaşığı vanilya
Üzeri için:
½ paket krema
160 gr bitter-sütlü karışık çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
Mevsim meyveleri
Hazırlanışı
Muffin kalıplarınızın içine ince muffin kağıtlarından yerleştirin.
Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirin ve erimiş tereyağı ile karıştırın.
Karışımı muffin kağıtlarının tabanına paylaştırıp üzerlerine kaşıkla bastırın.
Labne peyniri,krema ve toz şekeri 3 dakika koyulaşıp kıvam alana kadar çırpın.
Nişasta,un ve vanilyayı ekleyip çırpın.
En son yumurtaları da ekleyip tel çırpıcı ile çok az karıştırın.
Karışımı bisküvü tabanın üzerine yarım parmak boşluk kalacak şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
Sos için,kremayı bir sos tavasında ısıtın.
İyice ısınan kremayı kenara alın ve içerisine çikolata ve tereyağını ekleyip tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Soğuması için kenara alın.
Sosu pişen cheesecakelerin ortalarına paylaştırın.
Yaklaşık 4-5 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Not: Cheesecakeler pişerken kabarıyor fakat fırından çıkardıktan sonra ortaları biraz çöküyor bilginiz olsun. Çöken kısma çikolatalı sosu paylaştırıyoruz.
Cheescakelerin üzerleri hafif hafif kızarmaya başladığında fırından alabilirsiniz.
Bu ölçüden yaklaşık 24 adet cheesecake çıkıyor. Yarım ölçü yapabilirsiniz. 24 adet cheesecake için çikolatalı sos az gelebilir ölçüleri artırın.
Pişirme Süresi: 25-30 dakika
Servis: 10-12 kişilik
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.