Malzemeler
Tabanı için:
1 paket burçak bisküvi ( 131 gram)
100 gram tereyağı
Çikolatalı Krema İçin:
5 paket 80 gram’lık çikolata (sütlü,bitter karışık kullandım)
1 paket sıvı krema (200 ml)
1 su bardağından bir parmak fazla labne peyniri
1 adet portakal kabuğu rendesi
Süslemek için:
Eritilmiş çikolata,nar ve kaju
Hazırlanışı
Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin.
Bisküvinin üzerine eritilmiş tereyağı ilave edip iyice karıştırın.
Silikon kalp kalıpların alt tabanına 1,5 çorba kaşığı kadar tereyağlı bisküviden koyun.
Üzerlerini su bardağının alt taban ile düzleştirin.
Çikolataları benmari usulü erittikten sonra çikolata soğuyunca kremayı ilave edip karıştırın.
Ardından labne peyniri ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
Kremayı kalıba eşit şekilde paylaştırın.
Bir gece buzdolabının alt rafında bekletin.(Difrize koymayın)
Pastaları kalıptan çıkarın.
Üzerlerini erimiş çikolata,nar ve kaju ile süsleyip servis yapın.
Not: Ufak kalp kalıplar da yaptığım için çıkartmak zor olmadı. Büyük kalıplar da yapmayı düşünürseniz kalıbınızın her tarafını streç film ile kaplayın.
Pişirme Süresi: 15 dakika
Servis: 2 kişilik
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.