Pişirme Şekli : Fırın
Kolay mı : Orta
Bölge : Diğer Mutfaklar
Süre : 60 dakika
Kaç Kişilik :8-10
Malzeme :

4 adet yumurta

255 g (1,5 su bardağı) toz şeker

150 g yumuşak margarin

200 ml (1 su bardağı) süt

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı

120 g (1 su bardağı) haşhaş tohumu

glazür için

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikotalı Sos

500 ml (2,5 su bardağı) süt

üzeri için

2 yemek kaşığı haşhaş tohumu


Yapılış :

Yumurta ve şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpın. Margarin ve sütü ilave ederek 2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve sade kek karışımını da ilave edip 2 dakika daha çırpın. 24 cm çapında ortası delik kek kalıbını margarin ile iyice yağlayın. Hamurun 3/4’ünü kalıba boşaltın. Geri kalan hamura haşhaşı ekleyip karıştırın ve diğer hamurun üzerine dökün. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekli vererek karıştırın. Keki fırının orta rafında pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın:****160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın:**150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi:***Yaklaşık 35-45 dakika

Keki fırından aldıktan yaklaşık 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Beyaz çikolata sosu, 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Servisten önce kekin üzerine beyaz çikolatalı sos dökün ve haşhaş serpin.