
Malzemeler:
1 Su bardağı Fındık Çekilmiş
1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Hindistan Cevizi
10 Su bardağı Süt
6 Çorba Kaşığı Nişasta
6 Çorba Kaşığı Tel Şehriye
2 Su bardağı Toz Şeker
Çilek
Hazırlama Tarifi:
İlk olarak orta boy bi tavaya tel şehriyelerimizi yağsız bi şekilde pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta derince bir tencereye süt, şeker ve nişasta alınıp karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan alıyoruz. Muhallebiye kavrulan şehriye, fındık ve hindistan cevizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına alınır. Soğuduktan sonra dilimleyerek dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.