Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
Geri Git   ForumDenizi.Com > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar

Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2021   #1
 
İlkiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: 31 Aralık 2018
Cinsiyet: Bayan
Mesajlar: 24,254
Konular: 4066
Rep Gücü: 128
Puanları: 10141
Rep Grafiği: İlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond reputeİlkiz has a reputation beyond repute
Alınan Beğeni: 9617
Verilen Beğeni: 6336
Burç: Boga
Takım: Besiktas
Standart Kirazlı tart nasıl yapılır?

Kirazlı tart nasıl yapılır?

Tart hamuru nasıl yapılır? Tart hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? (8 kişilik):

300 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr tereyağı
2 yumurta sarısı
100 g toz şeker
1 limon
24 cm’lik tart kalıbı

Kiraz harcı nasıl yapılır?

400 g kiraz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker



irazlı tart yapılışı:
Tereyağı bir süre önce dışarı çıkarılmak şartıyla ya da mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtılarak bir pomat kıvamına getirilir. Mutfak robotunda palet yani düz olan uç kullanılarak, tereyağı, limon kabuğu rendesi ve şeker karıştırılır. Homojen bir kıvama gelen bu kremaya tek tek yumurta sarıları eklenir ve yedirilir. Son olarak elenmiş un ve kabartma tozu da eklenerek hamur yapma işlemi tamamlanır. Bir streç filme sarılıp en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Bu sırada kirazların çekirdekleri çıkarılır ve ortadan 2’ye bölünür. Bir tavanın içinde tereyağı eritilir, üzerine şeker konur ve hafif karamel yapılır. Bu aşamada kirazlar konur, limon suyu, tarçın ve bir lokma su içinde eritilmiş nişasta eklenip yumuşayana kadar 10 dakika kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Dinlenen tart hamurundan bir parça daha sonra üstüne kafes yapmak için ayrılır, geri kalan hamur ise unlanmış zeminde bir merdane yardımı ile 3-4 mm yüksekliğinde açılır ve kalıba konur. Üzerine soğumuş kiraz harcı yayılır, arta kalan hamurla istenen şekilde süsleme yapılır. Önceden ısıtılmış 170°C fırında hamurun üstü kızarana kadar 40-45 dakika pişirilir.
1 çay kaşığı toz tarçın
1 limonun suyu


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
İlkiz isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Sosyal Ağlarda Paylaş

Etiketler
kirazlı, nasıl, tart, yapılır


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kirazlı ve çikolatalı pasta Tomris Kekler - Kurabiyeler 0 18 Kasım 2019 13:45
Kayısı ve Kirazlı Galette Tomris Dünya Mutfakları 0 17 Eylül 2019 23:34
Kirazlı Kurabiye Hesnâ Kekler - Kurabiyeler 0 25 Ağustos 2019 16:04
Kirazlı Muhallebili Dondurma Tarifi Tomris Tatlılar 0 18 Ağustos 2019 12:41
Kirazlı Ve Şeftalili Kek Hesnâ Sağlıklı Beslenme 0 09 Şubat 2019 00:11


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:44.

sayaç