Harika bir lezzete sahip olan ve şahısların özel olarak yemek için dışarıya çıktıkları bir lezzet olan kıymalı pide evlerde de yapılabilmektedir. Peki, pide nasıl yapılmaktadır?

Bir buçuk yemek kaşığı kadar domates salçası

Üç yemek kaşığı kadar rama yağ

Bir kilo kadar yağsız olacak biçimde kıyma

Bir bardak su

Üç adet kuru soğan

Bir yemek kaşığı kadar pul biber

Bir yemek kaşığı kadar tuz

Küçük kase içerisinde doğranmış maydonoz

Dört adet yeşil ve kırmızı biber

Hamuru kullanıma hazır duruma getirmek için tüm malzemeleri katıştırın ve kulak memesi kıvamına gelince bir saat kadar bekletin. Daha sonrasında önce biberleri ondan sonra da domatesleri robotta çekin. Maydanozu da ince ince doğrayın ve çektiğiniz tüm malzemeleri kıyma ile beraber bir tencereye koyun. Tencerenin içine baharatları ve yağı koyun. Son olarak da maydanozu ve suyu ekleyip güzelce karıştırın. Kıyma kullanıma hazır duruma geldikten sonra dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak ince uzun halde açın. Hamurun üstüne harçtan bir kaşık alarak tam olarak yayın. Bu işlemlerin sonrasında önceleri ısıttığınız fırında 250 derecede hamurun altı kızarana kadar pişirin. Hamuru üstüne koyduğunuz tepsinin sıcak olduğundan emin olun.

İki kilodan biraz az olmak şartı ile un

Bir tatlı kaşığı kadar toz şeker

Biraz ılık olmak şartı ile su

Bir su bardağı kadar süt

Bir buçuk tatlı kaşığı kadar tuz

Bir paket kadar yaş maya

İçi için gereken olan malzemeler;

Kıymalı pide yapımına geçmeden önce kıymalı pidenin hamuru ve içi için gereken olan malzemeler aşağıdadır;

Hamuru için gereken olan malzemeler;