KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika




2 yemek kaşığı
domates salçası
2 yemek kaşığı
tereyağı
3,5 su bardağı
dondurulmuş mantı
2 su bardağı
haşlanmış nohut
6,5 su bardağı
et suyu
3 çay kaşığı
kuru nane
2 çay kaşığı
tuz


Pişirme Önerisi
Mantıları dondurulmuş olarak hazır almak yerine evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Nohutları kendiniz haşlayabileceğiniz gibi, haşlanmış olarak hazır da alabilirsiniz. Et suyunu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, hazır et bulyonlardan da kullanabilirsiniz.




Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun.

Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin.

Ardından tuz ve naneyi ekleyip, mantılar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.