Forum Düzeni
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Arthur
  • 1 Post By Gamer Queen

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 04 December 2017
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 7.207
Konular: 2719
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 294 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 56 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1140
Verilen Beğeni: 1282
Nereden: İstanbul
İlişki Durumu: Evli
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 15
Arthur will become famous soon enough

Standart Bebeklerde Ağız Yaraları

08 December 2017
# 1
Bebeklerde ağız yaraları, dünyaya yeni gözlerini açmış bir bebeğin sadece anne sütüyle beslenmesi gerekmektedir. 10 bebekten ikisinin yakalandığı bir hastalık olmaktadır. Genellikle yeni doğan bebeklerde görülmektedir. Bazı durumlarda 2 yaşına kadar ağzında yara oluşabilmektedir. Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerde görülmektedir. Candida Albikas adı verilen bir mantar neden olmaktadır. Doğum esnasında bebeğin solunum yollarına ve sindirim sistemine bulaşmaktadır. Ağız içerisinde olan, dil üzerinde, yanak kısmında, dudaklarda ve damaklarda görülmektedir. Bebekte yüksek ateş, meme emmekte güçlük, halsizlik, huzursuzluk ve aşırı ağlama görülmektedir. Bebeklerde görülen ağız yaraları halk arasında pamukçuk denmektedir. Ortası beyazdır. İlk başlarda uçuk sanıldığından yanlış tedavi edildiğinde tedavisi güçlenecektir. Hastalık sırasında doktorun verdiği ilaçlar dışında başka bir ilaç kullanmamalısınız. Ayrıca bebeğinizi emziriyorsanız, emzirmeye devam etmeli ve başka yardımcı mamaları vermemelisiniz.

Ağzı yara olan bebek emzirilirken dikkatli olunmalıdır.

Bu hastalık bebeğinizin halsiz olmasına ve ağzının yara olduğundan acımasına neden olacaktır. Bu yüzden anne sütü verirken, bebeğiniz yorulacağından hemen memenizi çekmemelisiniz. Bebek anne sütünü emerken çok büyük yorgunluk hissedeceğinden emmek istemeyecektir. Bebeğinizi nasıl emziriyorsanız aynı şekilde emzirmeniz tavsiye edilmektedir. Sadece emzirme süresi bebeğinizin ağzında yara olacağından daha uzun sürecektir. Eğer bebeğinizi emzirirken normalde olmayan meme ucunda aşırı bir ağrı oluyorsa ve emzirdikten bir süre sonra annenin göğsünde kızarıklık oluyorsa, bebeğinizde olan ağız yarasındaki mantar sizde de var demektir. Bu durum anlaşıldığında mutlaka bebek için doktor tarafından verilen damlalar anne göğsü içinde kullanılabilir. Ayrıca göğse hijyeni çok iyi yapması gerekmektedir. İlaçları düzenli olarak kullanılmaya başlandığında iki gün içerisinde bebekte bulunan şikayetlerde azalma görülür ve bebeğin iştahı normale döner. Fakat annenin emzirdiği sürece bebeğini göğüs hijyenine çok dikkat etmelidir.

Mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.



Bebeklerin vücut direncinin düşmesine neden olacak olan Candida Albikas mantarı, ilk başlarda solunum yolunu ve sindirim sistemini etkilemektedir. Hastalık belirtisi olduğu fark edildiğinde hemen doktora gidilerek ilaç tedavisine başlanması gerekmektedir. Yeni doğan bebekler vücut direnci çok yüksek olmadığından bu virüs kana karışma riski bulunmaktadır. Solunum yolunu etkilediğinden ağır akciğer enfeksiyonu olabilir. Sık sık bebeğin bulunduğu odanın havalandırılması gerekmektedir. Temiz giysiler giyilmeli ve yalancı meme ya da biberon çocuğa verilmemesi gerekmektedir. Bulunan odanın temizliği çok önemli olacaktır. Bu hastalık kendiliğinden geçer diye beklememelidir. Çünkü kendi kendine geçmesi yerine zamanla daha da ilerleyecek ve diğer hastalıkların olmasına neden olacaktır. Eğer tedavi edilmesine rağmen geçmiyor ya da sık sık tekrarlıyorsa bu hastalığın altında başka bir hastalığın olacağı şüphesiyle doktora tekrar başvurmak gerekmektedir. Candida Albikas mantarı yetişkinlerde de bulunmaktadır. Özellikle vajina florasında ve ağız florasında bulunur. Yetişkinlerin sindirim sistemi ve solunum yolları daha kuvvetli olduğundan bebeklerde ki gibi ağız yarası olmaz. Bu yüzden annenin eğer yalancı emzik ya da biberon kullanıyorsa kendi ağzına koyup bebeğe veriyorsa pamukçuk olma riski çok fazladır. Ayrıca annelerin bebeklerinin emziklerini ya da biberonlarını karbonatla yıkamak gibi bir yanlış yapmaktadır. Bu yanlış pamukçuğun artmasına ve iyileşmemesine neden olacaktır.
Gamer Queen bunu beğendin
Üyelik tarihi: 27 November 2017
Mesajlar: 10.321
Konular: 1691
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 709 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 80 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 0
Verilen Beğeni: 0
İlişki Durumu: Yok
Burç: Koc
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 24
Gamer Queen is a name known to allGamer Queen is a name known to allGamer Queen is a name known to allGamer Queen is a name known to allGamer Queen is a name known to allGamer Queen is a name known to all
Standart Cevap: Bebeklerde Ağız Yaraları
08 December 2017
# 2
Halk arasında pamukçuk deniyor.
Kimi anne kusmuk sanıyor sorumsuz.
Onu nemli ılık bezle temizleyip doktorun verdiği ilacı sürmek gerekiyor.
Zaten sonra meme de emiyor geçiyor.
Arthur bunu beğendin
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Arthur
Diş Sağlığı
1
08 December 2017 17:14
Arthur
Diş Sağlığı
0
08 December 2017 17:13
Arthur
Diş Sağlığı
0
08 December 2017 17:11
Arthur
Diş Sağlığı
0
08 December 2017 17:11



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.