Forum Düzeni
Estetik ve Estetik Cerrahi
Estetik hakkındaki paylaşımların yapıldığı bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Mango
  • 1 Post By Qasem

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 19 February 2018
Mesajlar: 3.796
Konular: 696
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 883 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 74 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 0
Verilen Beğeni: 0
Burç: Aslan
Rep Gücü: 58
Mango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond reputeMango has a reputation beyond repute

Standart Deri çatlakları için tedavi yöntemleri

16 August 2019
# 1
Neredeyse her 3 kadından birinde görülen deri çatlakları, sık sık kilo alıp verme dönemleri ve hamilelik sırasında ortaya çıkıyor.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Hülya Güçlüer Nacar, deri çatlaklarının hayati risk oluşturmayan ve vücut fonksiyonlarını etkilemeyen deri lezyonları olduğunu söyledi. Nacar, “Büyük bir kozmetik problem olarak kabul edilebilirler” dedi. İstanbul Medipol Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Hülya Güçlüer Nacar, deri çatlakları ya da striaların bir çeşit skar dokusu olduğunu belirterek, dermis denilen derinin orta tabakasının yırtılmasından oluştuğunu söyledi.



Striaların rengi ve derinliğinin zamanla azaldığını fakat tamamen kaybolmadığını belirten Dr. Hülya Güçlüer Nacar, “Normal deride %80 kollajen ve %4 elastik fiber mevcuttur. Strialarda kollajen parçalanması ve elastin hasarı oluşur ve çatlak ellendiğinde sanki o bölgede deri yokmuş hissi alınır” dedi.

2 çeşit strianın mevcut olduğunu açıklayan Dr. Hülya Güçlüer Nacar, şöyle devam etti: “Deri çatlakları gebelikte, ergenlikte, vücut geliştirme çalışanlarda, hormon tedavisi görenlerde yada bazı ilaçların yan etkisi olarak oluşabilir. Strialar vücudun tüm bölgelerinde görülebilir. Fakat en sık yağ miktarının fazla olduğu vücut alanlarında kendini gösterir. En yaygın karın, göğüsler, üst kollar, sırt, baldırlar, kalçalarda karşımıza çıkar. Kadınlarda daha sıktır. Kadınların % 75-90’ında hamilelikleri sırasında bir miktar deri çatlağı oluşmaktadır.”
Striaların hayati risk oluşturmayan ve vücut fonksiyonlarını etkilemeyen deri lezyonları olduğunu da hatırlatan Dr. Hülya Güçlüer Nacar, şunları kaydetti: “Bununla beraber hastalar tarafından kabul edilebilirlikleri azdır. Striaların tedavisinde pek çok yöntem denenmiştir. Çünkü stria yüzde yüz düzelebilen bir durum değildir. Tüm skar dokularında olduğu gibi hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın bir miktar nedbe dokusu kalır ve cilt hiçbir zaman ilk hali gibi olamaz. Deri çatlaklarında topikal retinoidler (tretinoin) extra virgin olive yağı, kakao yağı, E vitamini, mikrodermabrzayon kullanılabilir.”

Çatlak tedavisinde son zamanlarda en popüler ve yeni yöntem olan fraksiyonel lazeri kullandığını ifade eden Dr. Hülya Güçlüer Nacar, “Uyguladığım hastalarda genellikle 3 seansta gözle görülür sonuçlar alıyorum. Hiçbir tedavi tam anlamıyla yeterli olmamakla beraber bazı hastalarda kombine tedaviler uygulanması başarı şansını daha da artırabilir. Tabii ki hastalara en önemli tavsiye çatlakların oluşmaması için önceden koruyucu yöntemlerin uygulanmasıdır” diye konuştu.

Deri Çatlaklarında Tedavi Yöntemleri

Dermaterapi Yöntemi

Dermaterapi; CE belgeli silindir şeklinde üzerinde 192 adet, son derece ince çelik iğnenin olduğu dermaroller denilen aletle yapılır. Dermaroller çatlakların olduğu alana 6-10 kez yıldız şeklinde uygulanır. Aynı bölgeden defalarca geçildiğinde 1 santimetre karelik alanda 250-300 adet mikrokanal açılır. Bu kanallar deri altına açılan minik kapılar gibi düşünülebilir.

Bu alanlara büyüme faktörleri, biomimetik peptid ve kök hücre ekstreleri ihtiva eden ürünler kolayca uygulanır. Böylece bu ürünlerin derinin üst tabakasını bu mikrokanallardan geçip, orta tabakaya ulaşmaları sağlanmış olur. Dermaroller uygulanması sonrası çatlaklar üstüne tedavi edici ajan uygulanır. Kollajen üretim ve doku yenilenmesi sağlanmaya çalışılır. Mikrokanalların açılması sırasında genellikle kanama söz konusu olmaz ve mikrokanallar 20 dakika içinde kendiliğinden kapanır. Tüm cilt tiplerine uygun olan bu yöntemin uygulanmasından sonra ortaya çıkan kızarıklık genellikle 30dakika ile 2 saat arasında sona erer.

Platelet Rich Plasma (PRP) Yöntemi

PRP yönteminde hastada alınan kan örneği standart şartlarda al ve akyuvarlarından ayrılır. Geriye kalan plateletten zengin serum hastanın çatlakları üzerine mezoterapi iğneleri vasıtasıyla enjekte edilir. Böylelikle hastanın kendi serumundaki büyüme faktörleri ile kollajen üretimi ve doku yenilenmesi sağlanmaya çalışılır. Özellikle lazer destekli yapıldığı zaman başarılı sonuç yüzdesi artar. 6 haftada bir 3 seans uygulanır.

Karboksiterapi

Hem eski hem de yeni deri çatlaklarının tedavisinde uygulanır. Güvenli bir yöntemdir. Yeni kollajen oluşumunu sağlar, deri kalınlığı artarak, striaların görünümünü düzeltir.

Pulse DYE Lazer (Boya Lazerleri)

Özellikle yeni oluşmuş kırmızı-mor ¨stria rubra¨ denilen çatlaklarda başarı oranları yüksektir. Pulse lazerler damarlar üzerine etki ederek kızarıklığı ve inflamasyonu azaltırlar. Fakat hasta seçiminde dikkatli olunmalıdır. Çünkü bu lazerlerle yapılan uygulama sonrasında koyu tenli kişilerde postenflamatuar pigmentasyon denilen ¨işlem sonrası lekelenme¨ oluşabilir.

Fraksiyonel Lazerle

Deri çatlaklarının tedavisinde en yeni yöntemlerden biri fraksiyonel lazerle tedavidir. Bu sistemler cildin hem üst (epidermis) hem de alt tabakasına (dermis) etki eden sistemlerdir. Faraksiyonel lazerlerde lazer ışını aynen bir elekten geçirilen un gibi deri üzerine düşer ve dermise kadar iner. Aralarda sağlam alanlar kalır. Çatlak alanlarında mikroskopik yaralar oluşur ve bu alanlarda yeni kollajen ve epidermis oluşumu meydana gelir. Tüm deri çatlaklarında özellikle beyaz ve deforme olanlarda fraksiyonel lazerle %50 civarında iyileşme sağlanmaktadır. Seanslar 6 hafta arayla uygulanabilir.

Uygulamada bazı risklerde yok değildir. Tedaviye cevap vermeyen hastalar olabilir ya da deri rengi koyu kişilerde lekelenme oluşabilir. Hastalara işlem öncesi bu riskler hakkında bilgi verilmesi gereklidir.
Qasem bunu beğendin

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Üyelik tarihi: 16 January 2018
Mesajlar: 4.975
Konular: 215
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 244 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 48 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 818
Verilen Beğeni: 109
İlişki Durumu: Uzak durun yeter...
Burç: Akrep
Takım: Turkiye
Rep Gücü: 20
Qasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to behold
Standart Cevap: Deri çatlakları için tedavi yöntemleri
16 August 2019
# 2
Karboksiterapi

Bunu hiç düşünememiştim çok mantıklı...
Üzerine çalışayım.
Çünkü eski çatlakları yok etmek neredryse imkansız am abu yöntem mantıklı gibi.
Deney sonuçlarını unutmazssam atarım buraya
Mango bunu beğendin
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Tomris
Dahiliye
1
24 September 2019 14:58
Mango
Giyim - Aksesuar
0
08 August 2019 12:07
Üç Tuğ
Sağlık Köşesi
0
25 July 2018 07:20



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.