Forum Düzeni
Ev ve Dekorasyon
Evim evim, güzel evim diyenler için..
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 09 Aralık 2017
Nereden: ᴛᴙ
Mesajlar: 17.940
Konular: 10832
Cinsiyet:Bayan
Seslenenler: 279 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 70 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1
Verilen Beğeni: 0
Nereden: ᴛᴙ
İlişki Durumu: Yok
Burç: Basak
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 45
Tomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond reputeTomris has a reputation beyond repute

Kalpps Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

12 Ağustos 2019
# 1
Leke konusunda hassas olan kişiler, en çok kan lekesi konusunda çaresiz kalırlar. Çünkü kan lekesi oldukça inatçı olan ve kötü görünen bir kirdir.

Kan Lekesi Sorun Olmaktan Çıkıyor

Kan lekesini çıkarmanın pek çok yolu bulunsa da aslında önemli olan kanın kuru olup olmadığıdır. Çünkü ıslak kan lekesi için soğuk su yeterli olacaktır. Kan lekesinin üzerine dökülen soğuk su kanın bulunduğu noktada emilmesini önleyecektir. Koltuk, sandalye, halı ya da çamaşır gibi eşyaların üzerine dökülen kanın üzerine hemen bir bardak soğuk su dökülür ve emici bir bez yardımı ile alınır.

Eğer kurumuş kan lekesiyse ise bu durumda da yardıma tuz ve yine su koşuyor. Birkaç çay kaşığı tuz ile suyu karıştırarak macun kıvamına getirmeniz ve lekenin üzerine bir diş fırçası ya da bulaşık süngeri yardımı ile uygulamanız gerekiyor. Kan lekesinin çıktığını fark edebilirsiniz.

Diş Macunu İle Lekeyi Yok Etmek Mümkün

Ancak bunun yanı sıra evde herhangi bir yerimiz kanadığında bu kanın eşyalara bulaşması da hayli kötü bir görüntüye neden olabiliyor. Özellikle de mobilyalara bulaşan kandan kurtulmak, çamaşırlara bulaşan kandan kurtulmaktan daha zor olabiliyor.

Kurumuş kan lekesini çıkarmanın başka bir yolu da diş macunu. Kurumuş kanın üzerine bir miktar diş macunu sıkılarak sünger ya da fırça yarımı ile sürülür. Ardından 15 dakika beklenir ve hafif ıslak bir bez ile macun kanla birlikte bulunduğu noktadan alınır. Eğer ilk defada lekenin tamamı çıkarılamadıysa işlem birkaç kez daha uygulanır.

Eğer kan lekesinin bulaştığı eşya bir kumaştan ibaret ise diş macunu soğuk su ile de durulanabilir. Bunun yanında eğer beyaz ya da açık bir noktaya bulaşmış kandan söz ediliyor ise diş macunu öncesinde oksijenli su sürülür. Böylelikle lekenin ıslak hale gelmesi ve daha kolay çıkması sağlanır. Özellikle açık renk koltuk ve sandalyelere bulaşmış kurumuş kan lekeleri için bu yöntem daha sık uygulanmaktadır.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


Güzel günler yakın.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Üyelik tarihi: 16 Ocak 2018
Mesajlar: 4.975
Konular: 215
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 244 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 48 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 818
Verilen Beğeni: 109
İlişki Durumu: Uzak durun yeter...
Burç: Akrep
Takım: Turkiye
Rep Gücü: 20
Qasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to beholdQasem is a splendid one to behold
Standart Cevap: Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?
13 Ağustos 2019
# 2
Burada 2 şeye değinmek istiyorum.
Diş macunu zaten her tür lekeyi çıkarmak için tasarlanmıştır. Bunu her tür lekede kullanabilirsiniz...


Tuz ve limon tuzuda aynı şekilde en inatçı lekeleri bile söker atar. Özellikle üzerinize yağ damladığında hiç bir şey yapmayıp damladığı yere tuz dökmeniz yeterlidir. Lekenin yıkandığında daha kolay çıkmasını sağlar
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj
Tomris
Kadınca Genel
1
13 Ağustos 2019 07:23
Tomris
Ev ve Dekorasyon
0
13 Ocak 2018 00:34
Tomris
Ev ve Dekorasyon
0
20 Aralık 2017 18:03
Tomris
Ev ve Dekorasyon
0
20 Aralık 2017 18:00
Tomris
Ev ve Dekorasyon
0
20 Aralık 2017 17:59



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.