Meyve suları kumaşa en fazla bulaşan lekelerdir. Yazın en fazla tüketilen meyvelerinden olan karpuz leke bırakmada ilk sıralarda yer bulur

Karpuz lekesi sentetik bir kumaşa damlamış ise limonun suyu, beyaz sirke ve hafif amonyaklı su karışımı ile leke kolaylıkla çıkarılır. Yünlü ve ipekli kumaşlardan karpuz lekesini çıkarmanın yolu lekeli kısmın altına su emen bir kumaş parçası yerleştirip lekenin beyaz sirkeyle silinmesi gerekmektedir.

Karpuz lekesi kalıcı bir leke değildir. Halıdan ve çamaşırlardan kolaylıkla çıkarılır. Eğer yıkanamayacak bir yere karpuz suyu damladıysa ıslak mendille silinmesi lekenin geçmesini sağlamaktadır. Lakin bunu yapmak için leke bekletilmemeli karpuz suyu damladıktan hemen sonra silinmelidir. Bu daha iyi bir sonuç elde edilmesi için ön koşuldur.

Renkli kumaşta meydana gelen karpuz lekesinin çıkarılması için lekeli çamaşırın 90 derecelik alkol veyahut amonyak ilave edilmiş oksijenli suyla yıkanması gerekmektedir. Eğer leke çıkmakta inat ediyorsa renkli lekeler için leke çıkarıcı deterjan kesin sonuç vermektedir

Karpuz lekesi beyaz kumaştan gayet kolay çıkar. Bunu yapmak için leke amonyaklı suyla yıkanır. Eğer çıkmazsa sabunlu suya çamaşır suyu ilave ederek lekenin olduğu kısım bu suya batırılıp silinir. Bu vesileyle beyaz halıdan veya çamaşırdan karpuz lekesi çıkmış olur.