Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurta
200 gram rendelenmiş kaşar peynir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı ayran
1 şişe maden suyu (200 ml)
1/2 demet dereotu
Çörekotu
Hazırlanışı
Ayran, soda, yumurta ve zeytinyağı çırpılarak bir sos elde edilir.
Tepsi yağlı kağıt ile kaplanır.
Birinci yufka kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye yayılıp sostan üzerine biraz dökülür.
İkinci yufka rast gele parçalara bölünür. Yarısı ilk yufkanın üzerine konulup soslanır.
Rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış dereotu karışımından yufkaların üzerine konulur.
İkinci yufkanın kalan kısmı peynirlerin üzerine konulup tekrar sos dökülür.
Kalan peynir serpilip son yufka ile üzeri örtülür.
Dışarı sarkan kenarlar içeriye doğru kıvrılıp, kalan sosun tamamı üzerine boşaltılır.
Börek kesilip en az yarım saat bekletilir.
Fırına vermeden çörekotu serpilir.
Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.