Çelenk börek
Pişirme Süresi: 30 dk
Kaç Kişilik: 6
Malzemeler
1 yufka
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 demet pazı
5-6 kokteyl sosis
5-6 dilim salam
Tuz
Karabiber
4 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri
Yapılışı
Yufkaları küçük kare şeklinde doğrayıp üzerini nemli bir bezle kapatın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. İnce kıydığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce doğradığınız pazı, küp doğradığınız sosis ve ince doğradığınız salamı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp karıştırın. Ocaktan alın.*
Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yufkaları ekleyip kıtırlaşana kadar pişirin. Kızaran yufkaları tavanın etrafında halka oluşturacak şekilde yerleştirin. Yumurtaları bir kasede çırpıp yufkaların üzerine gezdirin. Soğanlı karışımı ve rendelenmiş tulum peynirini tavaya ekleyip peynir eriyinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.*
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.