Simit börek
Pişirme Süresi: 40 dk
Kaç Kişilik: 6
Malzemeler
3 yufka*
Arasına sürmek için
Yarım su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta akı
İç harcı için
300 g beyaz peynir
200 g lor peyniri
Yarım demet dereotu
Üzeri için
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı
Yufkaları tezgah üzerine yayın ve 4 eşit üçgen parçaya bölün. Arasına sürmek için süt ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp bir fırça yardımıyla yufkaların yüzeyine sürün.*
Beyaz peyniri bir kaba alın ve çatal yardımıyla ezin. Lor peynirini ve ince kıydığınız dereotunu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı yufkaların geniş kenarlarına, rulo oluşturacak şekilde paylaştırın ve sıkıca sarın. Elde ettiğiniz rulonun iki ucunu bir araya getirip halka yapın ve uçlarının açılmaması için bir kasede çırptığınız yumurta akından bir miktar sürün.
Yayvan bir kasede su ve pekmezi karıştırın. Susamı bir başka yayvan kaba alın. Hazırladığınız halka börekleri önce pekmezli suya, sonra susama batırıp her tarafını susamla kaplayın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.