Kök sebzeli börek
Pişirme Süresi: 40 dk
Kaç Kişilik: 8
Malzemeler
Hamuru için
1 kg buğday unu
1 paket instant maya
4 su bardağı su
Tuz
İç harcı için
3 kereviz
1 havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Üzere için
Biberiye
Yapılışı
Buğday unu, maya ve tuzu geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu yavaşça ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamur toparlanınca üzerini nemli bir bezle örterek bir saat dinlenmeye bırakın.*
İç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kerevizleri ezerek püre haline getirin. Rendelediğiniz havuç, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları elinizde hafif açın. İçerisine kerevizli harçtan ekleyin ve hamuru avucunuzda yuvarlayarak kapatın. Elinizle bastırarak inceltin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.









Hybrid-Şeklinde