Pişirme Şekli : Fırın
Kolay mı : Orta
Bölge : Diğer Mutfaklar
Süre : 60 dakika
Kaç Kişilik :15+
Malzeme :

Hamur

500 gr (4-4,5 su bardağı) un

1 poşet Dr. Oetker Instant Maya

2 adet yumurta

100 gr tereyağı veya margarin

3 yemek kaşığı toz şeker

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

1 tutam tuz

150 ml (1,5 çay bardağı) süt

Dolgu

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding

500 ml (2,5 su bardağı) süt

65 gr (1 çay bardağı) kuru üzüm


Yapılış :

Unu karıştırma kabına eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, tereyağı veya margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

Pudingi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın.

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, kaplumbağanın ayakları, kuyruğu ve kafası için bir miktar hamur ayırın. Kalan hamuru merdane ile, tezgahı hafif unlayarak 40x60 cm boyutlarında açın. Üzerine üzümlü pudingi yayın ve geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. 3 adet 3 cm genişliğinde dilim kesin, kalan ruloyu da 1,5 cm eninde dilimleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin ortasına yüksek olan 3 dilimi sıralayın, diğer dilimleri kaplumbağa kabuğu oluşturacak şekilde çevresine sıralayın. Ayırdığınız hamurdan kaplumbağanın kafasını, kuyruğunu ve ayaklarını oluşturun. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp 25 dakika daha bekletin ve pişirin.


Pişirme ayarları:
Turbo Fırın:***180°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın:*170°C / 190°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi:**Yaklaşık 20-25 dakika

Fırından çıkartıp dilimleyerek ılık veya soğuk servis yapın.