Forum Düzeni
Sanatçı ve Yazarlar
Sanatçı ve yazar biyografilerinin bulunduğu bölüm.
Kullanıcı Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Üyelik tarihi: 04 December 2017
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 7.207
Konular: 2719
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 294 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 56 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 1140
Verilen Beğeni: 1282
Nereden: İstanbul
İlişki Durumu: Evli
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 16
Arthur will become famous soon enough

Question Umberto Eco Kimdir?

08 December 2017
# 1
Umberto Eco Kimdir?

Umberto Eco, Gülün Adı ve Foucault Sarkacı adlı romanları ile modern dönem edebiyatçıları arasında öne çıkan ve aynı zamanda Ortaçağ estetiği ve astronomi uzmanı olan İtalyan kökenli yazardır. Filozof, dilbilimci ve eleştirmen olan yazar, çocuk kitapları ve akademik metin yazarlığı da yapmıştır.

Umberto Eco’nun Hayatı

1932 yılında İtalya’nın Alessandria kasabasında doğan Umberto Eco, Torino Üniversitesi, Floransa Üniversitesi ve Bologna Üniversitesi’nde çalışmış ve doçentlik ve profesörlük unvanlarını almıştır. En son Bologna Üniversitesi Beşeri Bilimler Yüksek Okulu Yöneticiliğini yürüten yazar, 2016 yılında İtalya’nın Milano kentinde ölmüştür.

Umberto Eco’nun Eserleri

Yazarın başlıca eserleri şunlardır: Gülün Adı, Alımlama Göstergebilimi, Foucault Sarkacı, Günlük Yaşam'dan Sanata, Önceki Günün Adası, Anlatı Ormanlarında Altı Gezinti, Avrupa Kültüründe Kusursuz Dil Arayışı, Ortaçağı Düşlemek, Yorum ve Aşırı Yorum, Somon Balığıyla Yolculuk, Yanlış Okumalar, Beş Ahlak Yazısı, Ortaçağ Estetiğinde Sanat ve Güzellik, Açık Yapıt, Zamanların Sonu Üstüne Söyleşiler, Baudolino, İnanç ya da İnançsızlık, Kraliçe Loana'nın Gizemli Alevi, Cecü'nün Yer Cüceleri, Güzelliğin Tarihi, Çirkinliğin Tarihi ve Prag Mezarlığı.

Önemli ve İlginç Bilgiler

Umberto Eco; Anghiari Ödülü, Strega Ödülü, Viareggio Ödülü, MacLuhan Teleglobe Ödülü ve Medicis Ödülü gibi ödüller almıştır.
Umberto Eco, 1932- 1943yılları arasında İtalya’daki faşizm akımından etkilenmiş ve zamanın diğer İtalyan gençleri gibi akımın bir parçası olmuştur.
Yazarın okuma sevgisi ve kitaplara olan düşkünlüğü, her hafta kendisi için Belediye kütüphanesinden 2-3 kitap getiren babaannesinden kaynaklanmaktaydı.
Gençliğinde mizah kitaplarına ilgi duymuş ve hatta yayımlanmamasına rağmen taslak halinde bazı mizah kitabı çalışmaları bulunmaktaydı.
Tam bir kitap koleksiyoncusu olan Umberto Eco’nun, iki evden oluşan kütüphanesinde 50 binin üzerinde kitap vardır.
Yazarın kitapları 30’dan fazla dile tercüme edilmiştir.
Komplo teorileri, yalanlar ve entrikalar, yazarın romanlarında sürekli var olan yapısal çerçeveler olarak öne çıkar. Ayrıca dedektiflik dizi ve romanlarına ilgi duyan Eco’nun ünlü romanı Gülün Adı, tarihi bir detektiflik resitali sunar.

Sözleri ve Alıntılar

“Aydınlanmış entelektüel ahlakın vazgeçilemez koşulu, hatta bilimin mutlak gerçek dediklerini de eleştiriye tabi tutmaktan geçer”.Kitaplar inanmak için değildir ancak soruşturmak içindir. Bir kitabı değerlendirdiğimizde kendimize sormamız gereken ne söylediği değil ne anlama geldiğidir (Gülün Adı) .
Konu Zeze tarafından (11 April 2020 Saat 21:33 ) değiştirilmiştir.
Üyelik tarihi: 06 July 2019
Nereden: Manisa
Mesajlar: 3.111
Konular: 1030
Cinsiyet:Bay
Seslenenler: 62 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 40 Konu(lar)
Alınan Beğeni: 260
Verilen Beğeni: 0
Nereden: Manisa
Burç: Boga
Takım: Besiktas
Rep Gücü: 10
HaDeS is on a distinguished road
Soru işareti ünlem Umberto Eco Kimdir?
08 July 2019
# 2
Doğum: 5 Ocak 1932,Alessandria , İtalya

Ölüm: 9 Şubat 2016, Milano, İtalya (84)

Umberto Eco, İtalyan bilim insanı, yazar, edebiyatçı, eleştirmen ve düşünür.


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevap
Son Mesaj



Ticarî amaç gütmeden, maddî bir menfaat elde etmeden internet yayınlarına olanak sağlayan global bir paylaşım ağı olan ForumDenizi, adından ve vasfından da anlaşılabileceği üzere bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumDenizi üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumDenizi üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumDenizi yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.
5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumDenizi üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.