Pişirme Şekli : Fırın
Kolay mı : Orta
Bölge : Diğer Mutfaklar
Süre : 45 dakika
Kaç Kişilik :10-15
Malzeme :
80 g bitter çikolata
250 g margarin
4 adet yumurta
250 g (1,5 su bardağı) toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 ml (1 çay bardağı) kırmızı şarap
300 g (2,5-3 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
80 g bitter çikolata (ufalanmış)
üzeri için
160 g sütlü çikolata
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılış :
Çikolata ve margarini bir kaba alın, benmari yöntemi ile eritin. Bir çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Üzerine yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve şarabı ilave edip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. Ufalanmış çikolatayı da ekleyip karıştırın ve 30x40 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba dökün, üzerini düzeltip pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Sütlü çikolataya sıvı yağ ekleyip benmari yöntemi ile eritin ve kekin üzerine yayın. Çikolata hafif donuncaya kadar, yaklaşık 5-10 dakika bekletin ve bir çatalın tersi ile kekin yüzeyinde çizgiler oluşturarak şekillendirin.
Çikolata donunca dilimleyerek servis yapın.
Püf noktası:
Benmari yöntemi - Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.









Hybrid-Şeklinde