Pişirme Şekli : Fırın
Kolay mı : Orta
Bölge : Diğer Mutfaklar
Süre : 60 dakika
Kaç Kişilik :10-15
Malzeme :

2 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding

1 litre (5 su bardağı) süt

25 gr margarin

Hamur

330 gr(3 su bardağı) un

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

85 gr (1 çay bardağı) toz şeker

1 tutam tuz

1 adet yumurta

150 gr yumuşak margarin

1 limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı limon suyu


Yapılış :

1 litre sütü bir tencereye koyup üzerine 2 poşet pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 25 g margarini ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp margarin ile yağlanmış 25 cm çapındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 3 saat bekletin.

Unu eleyip şekerli vanilin, toz şeker ve tuzu ilave edin ve karıştırın. Yumurta, margarin, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin. Süre sonunda hamuru tekrar yoğurun. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp tavşan şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin.

Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın:***160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın:*150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi:**Yaklaşık 15-20 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Buzdolabındaki pudingi çıkartıp bir bıçak yardımı ile kenarlarını yavaşça kalıptan ayırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Kurabiyeleri pudingin kenarlarına sıralayın.