Ispanak köklü ve çeçil peynirli pratik puf böreği
Pişirme Süresi: 30 dk
Kaç Kişilik: 4
Malzemeler
1 ekmek hamuru
İç harcı için
150 g çeçil peyniri
100 g haşlanmış ıspanak kökü
1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Yapılışı
Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırın. Bezeleri teker teker yoğurun.
İç harcı için, çeçil peynirini bir kaseye alın. Üzerine ince kıydığınız haşlanmış ıspanak kökü ve ay çekirdeği içini ilave edip karıştırın.
Ayırdığınız bezeleri elinizle hafif bastırarak açın. İçlerine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Güzel günler yakın.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.